RESTAURANT

Hide

These White Walls was approached by Hedonism Wines to create a new concept and interior design for their flagship restaurant, HIDE in Mayfair - a joint venture with acclaimed chef, Ollie Dabbous. 
 

 These White Walls' feature private dining rooms, Hide & Seek, at HIDE

These White Walls' feature private dining rooms, Hide & Seek, at HIDE

 Detail from our plain tree plaster mural at HIDE Above

Detail from our plain tree plaster mural at HIDE Above

Hide—where the uncanny of the everyday is continually revealed. 

CONCEPT

Our studio created an interior scheme based on the theme of ‘Dwelling’. The design concept takes traditional emblems of domesticity, and playfully reimagines them. The three floors—Above, Ground and Below—were each given their own distinct narrative. 

Taking ‘HIDE-as-Hidden’ as a curatorial cue, we commissioned three female artists to create site specific installations, each designed to challenge our perceptions of the ordinary.
 

EXPLORE

DESIGN    and    ARTISTS

 Mysterious reflections in our HIDE without walls, the disappearing dining room Above

Mysterious reflections in our HIDE without walls, the disappearing dining room Above

 

ABOVE

A HIDE WITHOUT WALLS

The restaurant Above, with its expansive glassiness, is a Hide without walls. A frosty glazing unwinds from the fairytale stair, enshrouding Ollie’s feature kitchen, where guests can catch a glimpse of the chefs at work. Light finishes and fine detailing give Above an air of delicacy and elegance.

 

 Tables and Chairs at Above restaurant offer parkside views at this prime location overlooking Green Park

Tables and Chairs at Above restaurant offer parkside views at this prime location overlooking Green Park

 Above restaurant at HIDE, These White Walls bespoke table & chair detail

Above restaurant at HIDE, These White Walls bespoke table & chair detail

ABOVE

Bespoke tables and chairs, finished with tactile brass detailing, are set beside full height glazing. Here guests dine under the golden glow of eggshell pendants, amidst expansive views reaching across Green Park.

Hide-Restaurant-Dabbous-Interior-Designer-Atmost-Staircase-Above-Mezzanine-TWW.jpg

GROUND

THE HIDE, THE HEARTH, THE HOME

Ground is a handsome yet homely space. It represents the familial warmth & wonderment of a fanciful hidden haven, where guests can escape the bustling streets of Piccadilly.

 

THide-Restaurant-Dabbous-Interior-Designer-Ground-Tables-TWW.jpg
 GROUND restaurant, with Atmos feature spiral staircase

GROUND restaurant, with Atmos feature spiral staircase

 

GROUND

Guests are welcomed at reception amid a warm patina of antique oak, bronze mirrors and aged brass.

Beside a deconstructed 'Hearth'—the Bakery with wood-fired stove—our diners will find fine dining rocking chairs swaying at their tables. 

 Our fine dining rocking chairs surprise guests at Ground

Our fine dining rocking chairs surprise guests at Ground

Nestled at the core of the spiral staircase, our rotating 'Rummager' cabinet quietly turns—its movement a manifestation of the wild spiralling momentum of the stair.

We boldly stained the staircase's treads in gradient shades—each tread transforming from dark fumed oak Below, to the pale oiled oak of Above. This transition refers to the distillation process below, where activated oak slowly darkens clear liquor into amber fluid. In the same manner, the guest's experience is imbued with HIDE's heady alchemy whilst they dwell within its interior.

 
 These White Walls custom-designed rotating spirits cabinet made for Hedonism Wines to showcase rare spirits Below

These White Walls custom-designed rotating spirits cabinet made for Hedonism Wines to showcase rare spirits Below

 

BELOW

THE HIDE BENEATH HEDONISM

A trap door is set into the stone floor at Hide’s nearby sister-establishment, Hedonism Wines. Standing over it, we wondered what might lie beneath this unassuming hatch...The basement bar, Below is our answer.

 

 Descending the stair behind the coppered back bar to the basement Below

Descending the stair behind the coppered back bar to the basement Below

Hide-Restaurant-Dabbous-Interior-Designer-Bar-Stools-Copper-TWW.jpg
 

BELOW

A walk down the wayward stair takes our guests behind the amber-glowing back bar, to the unravelled Distillery. The bar’s looped footprint represents a rewinding of the distillation process, from bottle back to source.

Guests can sip a house cocktail served up on a burr oak bar—its cracks and wells filled with pools of golden resin.

Hide-Restaurant-Dabbous-Interior-Designer-Bar-Top-TWW.jpg
 
 These White Walls created the concept of an unravelled potstill for the bar Below; a detail from our Distillery bar 

These White Walls created the concept of an unravelled potstill for the bar Below; a detail from our Distillery bar 

ARTISTS

HIDE AS HIDDEN

Our studio works with artists to shape the identity of interior spaces. For HIDE, we commissioned three artists to reveal something extraordinary within the interior.

 These White Walls gathered treasured objects from the client to be cast within the mural, hidden amongst the weeds

These White Walls gathered treasured objects from the client to be cast within the mural, hidden amongst the weeds

RACHEL DEIN

Rachel's hand-cast botanical panels perfectly capture the ephemeral. Her compositions of foraged flora delicately celebrate the fleeting beauty of London's wild flowers.

We gathered treasured trinkets from the client's friends and family for Rachel to cast amidst the foliage. These momentos—subtly set in time and hidden in plain sight—form the backdrop to our disappearing dining room, known to guests as the HIDE & SEEK tables.

 

 
 Meaningful trinkets add layers of meaning to our mural for Above at HIDE

Meaningful trinkets add layers of meaning to our mural for Above at HIDE

 
 Layers of preserved bracket funghi create a surprise feature in the gents at HIDE Ground

Layers of preserved bracket funghi create a surprise feature in the gents at HIDE Ground

Hide-Restaurant-Dabbous-Interior-Designer-Funghi-Wall-Decor-TWW.jpg
 

THE CLOROFILAS

Jeanette is an artist who explores the aesthetic potential of vegetation to form living art installations. Her sculptural murals captivate the viewer.

We wished to reveal something unexpected beyond the looking glass for our Ladies and Gents, so Jeanette covered the walls with compositions of funghi and lichen. We set them behind disappearing mirrors to create playful revelations—hidden encounters for the guests at Ground. 

 
 Detail from These White Walls commissioned artwork by artist Su Blackwell for The Reading Room at HIDE

Detail from These White Walls commissioned artwork by artist Su Blackwell for The Reading Room at HIDE

SU BLACKWELL

Su is an artist working within the realm of paper; the pages of old storybooks are her medium. By cutting into and reconfiguring folkloric texts she reimagines fairytales in sculptural form.

These White Walls commissioned Su to create an Arch of Escaping Stories where comestible characters might be seen to escape the culinary collection. The installation celebrates the potential of a well-loved library to excite the imagination.

 

 

 
 Su's assemblages emerge from storybooks and escape up the chimney to Above

Su's assemblages emerge from storybooks and escape up the chimney to Above